اثرات مثبت معاشرت با بستگان ( صله ی رحم)
صله ی رحم یا پیوند خویشاوندی ، محبت و دوست داشتن و سازش با خویشان و نزدیکان را گویند.
وقتی خویشاوندان ، ارتباط خوبی با هم دارند. در حقیقت مثل شاخ و برگ های یک درخت تنومند هستند که برای حفظ زندگی خود به همکاری همه ی اجزا ( برگ ، ریشه ، ساقه و ...) با یک دیگر نیاز دارند.
سنت حسنه ی صله ی رحم یکی از نیکوترین برنامه های دین مبین اسلام است که موجب پایداری و پویایی و شادابی هرچه بیشتر درخت خویشاوندی می شود و به عنوان یک ارزش الهی در آیات و روایات بسیاری به منظور استحکام روابط خانوادگی مورد تأکید اسلام می باشد. از جمله نبی رحمت (ص) می فرمایند وصیّت می کنم حاضران امّت خود را و غایبان ایشان را و کسانی را که در صلب پدران و رحم مادران هستند که تا روز قیامت صله ی رحم به جا آورند ، اگر چه بین آن ها به اندازه ی راه یک ساله باشد.
صله ی رحم تنها به رفت و آمد و دیدار نیست بلکه مفهوم آن بسیار گسترده می باشد که از جمله پرکاربردترین آن ها این است که در حد توان و امکان به یاری رساندن و رفع نیازهای بستگان خود ( مثلاً با تأسیس صندوق های قرض الحسنه ی خانوادگی) بپردازند، اگرچه برخی از آنان عقیده و مشرب فکری یکسان با ما نداشته باشند و یا در مسائل سیاسی و روزانه با یک دیگر هم نظر و هم عقیده نباشیم .
نکته ی کلیدی و مهم در انجام به جا آوردن سنت نیکوی صله ی رحم فقط ارتباط و پیوند عاطفی با خویشاوندان است که این ارتباط از راه های گوناگون امکان پذیر می باشد از جمله کمک جانی ، مالی ، فکری و عاطفی و نیز ترک آزار و غیره .